Neden İngiltere’de eğitim almalısınız?

374
Neden İngiltere’de eğitim almalısınız?
yurtdışı eğitim danışmanlığı

Neden İngiltere’yi Eğitim İçin Düşünmelisiniz?

İngiltere’de eğitim, yüksek öğrenim görmek isteyen yabancı öğrenciler için en popüler bir ülkedir. İngiltere’de eğitim almayı düşünmeniz için birçok neden var.

Birleşik Krallık, yüksek öğrenim için dünyanın en iyi destinasyonlarından biri olarak tanınmaktadır. Yüzlerce yıl öncesine dayanan eğitim mükemmelliği, dünya çapında popüler kurumlar ve öğrencilerin daha fazlasını yapmasına izin veren esnekliğe sahiptir. Tüm bu özellikleriyle Birleşik Krallık, diğer tüm İngilizce konuşulan ülkelerden çok daha fazla uluslararası öğrenci sunar.

Ancak, Birleşik Krallık’ta eğitim almayı düşünüyorsanız, Birleşik Krallık’ı diğerlerinden ayıran nedir veya neden uluslararası eğitim için başka bir ülke değil de Birleşik Krallık’a gelmeyi seçmelisiniz gibi sorular mutlaka aklınıza gelecektir. .

İşte bu yüzden eğitim için Birleşik Krallık’a gelmeyi düşünmelisiniz:

Gelişen Hedef

Birleşik Krallık, uluslararası öğrenciler için yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından en popüler ikinci yer olmakla övünmektedir. Farklı ülkelerden gelen öğrenciler Birleşik Krallık için her zaman önemli olmuştur. İngiltere’yi eğitim için seçen uluslararası öğrencilerin sayısı da son birkaç yılda istikrarlı bir şekilde arttı. Buna ek olarak, Birleşik Krallık da çok çalıştı ve artan İngilizce eğitim talebinden ve öğrencilerin 11 Eylül’den sonra eğitim için ABD’ye gitmek için karşılaştıkları vize engellerinden yararlandı.

İngiltere’ye eğitim için öğrenci gönderen en önemli ülkeler şunlardır:

  • Çin
  • Hindistan
  • Nijerya
  • Malezya
  • Amerika Birleşik Devletleri
  • Hong Kong
  • Almanya
  • Fransa
  • Türkiye
  • İrlanda
  • Yunanistan
  • İspanya
  • Hollanda
  • Pakistan

Birleşik Krallık’ı ziyaret eden uluslararası öğrenciler hakkında daha fazla istatistiksel ve demografik bilgi almak için lütfen Birleşik Krallık Uluslararası Öğrenci İşleri Konseyi’ni ziyaret etmekten çekinmeyin .

Tüm dünyada tanınır

Eğitim, Birleşik Krallık kapsamlıdır ve bu nedenle tüm dünyada tercih edilir ve tanınır. İngiltere’deki diğer tüm üniversitelere ve kolejlere kaliteli eğitim verme geleneğini belirleyen Cambridge ve Oxford gibi ünlü üniversiteler olsun, mükemmellik standardı aynı kalır. Bu kalite ve mükemmellik, Birleşik Krallık’ta eğitiminizi tamamladıktan sonra çalışmak istediğinizde son derece önemli hale gelir.

Uygun eğitim maliyetleri

Eğitim programlarının yalnızca öğrenim ücreti için yılda 25.000 dolardan fazlaya mal olduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin aksine, Birleşik Krallık’ta eğitim oldukça ekonomiktir. Burada, yüksek eğitim programlarının çoğu yıllık yaklaşık 7.000 sterline mal oluyor ve bu oldukça az. Benzer şekilde, İngiltere’deki eğitimin maliyetini diğer İngilizce konuşulan ülkelerle karşılaştırdığınızda, Birleşik Krallık’taki eğitim maliyetinin uygun olduğunu anlayacaksınız.

Ek olarak, Birleşik Krallık’ta yüksek öğrenim derecesi almak diğer ülkelere göre daha hızlıdır. Öğrenciler arasında popüler hale gelen dört yıllık programların çoğu, Birleşik Krallık’ta sadece üç yılda yapılabilir ve bu da yine finansal tasarruf anlamına gelir. Yüksek lisans düzeyindeki programlarda da süre genellikle bir ile iki yıl arasındadır.

Çoğu uluslararası öğrenci için eğitimlerini Birleşik Krallık’ta yönetmek uygun maliyetli olsa da, Birleşik Krallık’taki politika yapıcıların Avrupa Birliği’nden olmayan öğrenciler için artan eğitim maliyetlerini dikkate almaları gerekmektedir. Döviz kurları istikrarlı bir şekilde arttıkça, Birleşik Krallık’taki yaşam, özellikle Avrupa Birliği’nden olmayan öğrenciler için pahalı hale gelebilir. Bu öğrencilerden yüksek öğrenim için daha fazla ücret alınır ve döviz kurları bu tür öğrenciler için işleri zorlaştırabilir. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, Birleşik Krallık’taki eğitimi uluslararası öğrenciler için uygun hale getirmek için artan öğrenim ücretlerine ve konaklama maliyetlerine sınırlama getirmesi konusunda uyardı.

Burs

Gerçek şu ki, uluslararası eğitimi finanse etmek herkes için kolay değil. En iyi yaklaşım, bütçenizin çok fazla hazırlanmasını ve analizini gerektirir. Ayrıca, en iyi bursları araştırmak ve başvurmak için çok çalışmak gerekir. Birleşik Krallık’ta yüksek öğreniminizi sürdürmek istiyorsanız, yüksek öğrenim için Birleşik Krallık’a taşınmayı planlayan öğrencilere sunulan çeşitli burs ve kredilere başvurabilirsiniz.

Geniş çalışma olanakları

Çoğu durumda, uluslararası öğrencilerin okulları dönem içindeyken her hafta 20 saate kadar ve okul dönemleri olmadığında tam zamanlı olarak çalışmalarına izin verilir. Bu, uluslararası öğrencilerin okurken Birleşik Krallık’taki eğitimlerini finanse etmelerine yardımcı olabilir. Ancak, Birleşik Krallık’ta okurken çalışmayı planlıyorsanız, okulunuzdaki uluslararası danışmanla konuştuğunuzdan emin olun ve okurken bir iş yapmayı planlıyorsanız vize koşullarınızı ihlal etmeyeceğinizden emin olun. Ayrıca, çalışmanıza izin verilse bile, iş bulmak zaman alabilir ve bu nedenle eğitiminizin ilk yılının tamamını herhangi bir ek gelir olmadan finanse etmek iyi bir fikirdir.

Çok kültürlü destinasyon

Birleşik Krallık’ın sömürge geçmişi, kültürünün dünyanın dört bir yanından gelen kültürlerden etkilendiği anlamına gelir. Bugün bile Birleşik Krallık, tüm din, ırk ve etnik kökenlerden insanlara saygı duyan çok kültürlü bir toplumdur. Bu, Birleşik Krallık’ı dünyanın her yerinden gelen öğrenciler için harika kılmaktadır.

Avrupa’ya kolay erişim

Birleşik Krallık’ta okuyorsanız, trenle birkaç saat içinde Avrupa’nın diğer bölgelerine ulaşabilir veya direkt uçuşa binebilirsiniz. Manş Tüneli ve Ryan Air ve EasyJet gibi düşük maliyetli havayollarının büyümesiyle, İngiltere’de okuyan öğrenciler Avrupa’nın diğer bölgelerini kolaylıkla keşfedebilirler. Örnek olarak, Londra’da okuyorsanız, doğrudan Roma’ya uçarak İtalya’da bir hafta sonu kaçamağı planlayabilirsiniz. Bu direkt uçuşlar sadece birkaç saat sürer ve bazı durumlarda bilet fiyatları 30 sterline kadar düşer.

Sonuç

Peki, Birleşik Krallık’ın yurtdışında eğitim almak için harika bir yer olmasının 7 nedenini inceledikten sonra ne düşünüyorsunuz? İngiltere’den daha yüksek eğitim alma planınızdan emin misiniz? Eğer öyleyseniz, harika bir karar verdiğinizi söylemeliyiz. Birleşik Krallık’ta eğitim almakla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen sormaktan çekinmeyin. Uzmanlarımız size yardım etmek için burada!

yurtdışı eğitim